Elektro-Kamleithner – Az intelligens otthonok és középületek szakértője!

FŰTÉS/HŰTÉSVEZÉRLÉS

Mindig optimálisan vezérelt klimatizálás, harmonikusan összekapcsolva a kényelmet és az alacsony energiafogyasztást!

Az energiafelhasználás és a komfort szempontjából is a legfontosabb a hő megtermelése és felhasználása. Akkor, ott, és annyit használjunk, ami a megfelelő komfort biztosításához elegendő és nem többet. Egy energiatakarékos, környezetbarát forrás még nem biztosítja a költséghatékony hőgazdálkodást. Költséget spórolni csak úgy lehet, ha a felhasználást térben és időben hozzáigazítjuk a tevékenységeinkhez, életritmusunkhoz. Még egy rosszul kialakított fűtési rendszer ráfizetéses voltán is sokat javít egy ésszerűen kialakított vezérlés. Elsősorban a keveset használt helyiségeket érdemes automatizálni.

futes 1

A helyiségenkénti hőmérsékletszabályozásban a KNX rendszer a legjobb (teljesítmény/ár). A helyi kezelés és a központi kapcsolások mindegyik termosztáton rendelkezésre állnak. A komfort hőmérséklet (pl: 23 C°) értékét és a két csökkentett (standby  és éjszakai) üzemmód értékét termosztátonként is programozással szabadon megválaszthatjuk.

futes 2

Természetesen, nem muszáj minden egyes helyiséget külön szabályozni. Azonosan használt helyiségeket lehet csoportosan szabályozni.

Termosztátjainkat a gyártók felkészítették arra, hogy a felhasználó számára a lehető legegyszerűbben lehessen kezelni a rendszert.

A rendszer egy gombnyomásra komfort vagy csökkentett üzembe állítható, attól függően, hogy a lakók otthon, vagy távol vannak-e. A rendszer többféle csökkentett üzemállapotot ismer, attól függően, hogy mi a lakó szándéka.

Ha 2-3 napos távollétet tervez, akkor a rendszer a standby üzembe érdemes tenni, mert az 1-2 C°-os beállított értékcsökkenést eredményez.

Ha négy vagy annál több napra akarjuk a rendszert energiatakarékos üzembe tenni, akkor a távolléti (éjszakai csökkentett) üzemmódot kell választani, amiben a rendszer csak az épület hőn tartását végzi.

Egy további üzemállapot szolgál arra, ha a felhasználó véletlenül nyitva felejti az ablakot, ami akár fűtés akár hűtési üzemben energiapazarlást jelent. Ennek elkerülése érdekében az ablakra szerelt nyitás érzékelő hatására a termosztát 7 C°-os beállított értékre áll be, ami azt jelenti, hogy nyitott ablak esetén nem próbálja meg 20-23 C°-ot tartani, hanem engedi a helyiséget kihűlni 7C°-ra, annál lejjebb viszont nem, nehogy maga a fűtési rendszer, ill. az épület károsodjon.

A legmagasabb felkészültségű termosztátok hűtésvezérlésre is alkalmasak, a váltás automatikusan vagy központi parancs hatására történik. A modern épületek hűtési megoldása a szerkezeti hűtés. Ahhoz, hogy az ilyen megoldásnál jelentkező harmatlecsapódás megelőzzük a termosztát külön erre a célra kialakított bemenettel rendelkezik.

A KNX termosztátok a külső adatbázis számára továbbítani tudják az adatokat, mely lehetővé tesz, hogy a kiértékelt trendek alapján a működés optimalizálható legyen, amellyel jelentős energia megtakarítás érhető el.

Szakértőink elérhetősége:

Telefon:          06-1-420-7545

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bemutatóterem:
1195 Budapest, Jókai utca 32 - (telefonos időpont egyeztetés szükséges Tel: 420-7545)