A Nest termosztátok az egyik rekord hideg napon álltak le

Nest termosztátok

A Nest termosztátok az egyik rekord hideg napon álltak le

A Nest termosztátok, egy rekord hideg napon működésképtelenné váltak, az online szolgáltatás leállása miatt. Felhasználok a világ minden táján szembesültek a problémával, hogy nem tudják beállítani webhely-vezérelt fűtési rendszereiket, mivel az online szolgáltatás leállt. Hasonló problémák már korábban is felmerültek.

A probléma oka, hogy az Egyesült Államok, annak is leginkább Chicago környékén olyan hideg volt a leghidegebb napokon, hogy még az Antarktisz hőmérsékletét is alulmúlta. A tisztviselők arra figyelmeztetnek, hogy a hőmérséklet életveszélyes lehet, és hogy károsíthatják az emberek házait, ha fűtési rendszereik nem tudnak megbirkózni a feladatukkal.

A Down Detector szerint a Nest probléma az egész világban megjelent.

forrás: independent.co.uk

 

Említettem már, hogy soha ne kösse össze az alapvető épületvezérlő funkciókat a felhő megoldásokkal? Ezért elengedhetetlen az osztott intelligencia és a helyi működtetés és logika. Nincs probléma a felhőmegoldásokkal, ha azok olyan kiterjesztett megoldásokat kínálnak, melyek hozzátesznek az alapműködéshez (például hangvezérlés), de központi funkciókat és a stabilitást esetlegesen veszélyeztető feladatokat semmiképp sem szabad felhőmegoldásokra bízni.

Ha még a Google sem nem tudja rugalmasan kezelni a felhőszerver megoldásait, akkor ki tudja? Megoldás: Ne támaszkodjon a kiszolgálókra. Ne használja őket a legfontosabb funkciókra!

Kövess minket az Elektro-Kamleithner facebook oldalon is, ahol mindig új információkat találsz.

Scroll to Top