DALI világításvezérlés

Intelligens világításvezérlés – Nagyobb hatékonyság a kereskedelmi szektorban

Kiemelkedő érzékelési teljesítményének, kifinomult funkcióinak és a kivételesen egyszerű üzembe helyezhetőségének és programozhatóságának köszönhetően a Theben jelenlétérzékelői és szenzorai a legjobb választást jelentik az igényes ügyfelek számára. Intelligens világításvezérléssel kombinálva a DALI buszrendszeren keresztül, valóban kiválóan teljesít.

Több DALI lámpa egyszerre történő címzése és csoportosítása még soha nem volt ilyen egyszerű, mint a theRonda P360-330 eszközökkel.

A theRonda és DALI: tökéletesen szinkronizált intelligens világítás és energiahatékonyság.

A világításvezérlés álomcsapata
DALI-2 jelenlétérzékelők és szenzorok

A Theben jelenlétérzékelői tökéletes megoldást kínálnak a jelenlétfüggő és hatékony világításvezérléshez. Akár kilenc méteres érzékelési területtel a TheRonda S standard jelenlétérzékelői különösen jól alkalmazhatók kisebb irodákban, napfényes kiszolgáló helyiségekben és vizes helyiségekben. A TheRonda detektorok P teljesítménytartománya valóban hatékony például nyíltterű irodákban és osztálytermekben, akár 25 m-es érzékelési tartományának és a Master/Master párhuzamos kapcsolásnak köszönhetően.
 
A TheRonda DALI jelenlétérzékelők egyesítik a DALI buszrendszer összes előnyét a Theben legendásan prémium minőségével – összefogva egy
intelligens, hatékony és rugalmas csomagban. Hagyományos kapcsolókhoz is csatlakoztathatók. Az ügyfelek szabadon választhatnak bármilyen általános kapcsoló közül, és maximálisan élvezhetik a dizájn szabadságát.
 
A kapcsolók hozzárendelése az egyes világítási csoportokhoz bármikor gond nélkül megváltoztatható, még telepítés után is. Így nincs szükség komoly átalakításokra a vezetékeknél. A theRonda DALI jelenlétérzékelőkkel akár három világítási csoport is vezérelhető egy DALI vezeték használatával, így jelentős időt és pénzt takarítva meg a kivitelezés során.
Ha az egyik DALI eszközt ki kell cserélni, és újat kell helyette telepíteni, a jelenlétérzékelő automatikusan azonosítja az újat, és maga elvégzi a konfigurációt.

Egyszerűen intelligens
Nagyszerű érvek a DALI jelenlétérzékelők mellett

A telepítés sosem volt egyszerűbb

Egy vezeték három csoporthoz

Szabályozzon két vagy három világítási csoportot egyetlen DALI vezetékkel. Ez kevesebb vezetéket jelent és csökkenti a telepítésre fordított időt és pénzt. Nincs szükség új vezetékre, ha a későbbiekben bármilyen módosításra lesz szükség.

 

  Egyszerű címzés

A különböző DALI lámpák csoportosítása mindig nehéz feladatnak tűnt? Most elbúcsúzhat ettől. A TheRonda P360-330 eszközzel az összes csatlakoztatott DALI lámpa könnyen csoportosítható a kapcsolóval, a TheSenda B távirányítóval vagy az applikáció segítségével, az egész csak néhány egyszerű lépés. 

  Minden alkalmazáshoz

A theRonda DALI jelenlétérzékelők működhet „broadcast” üzemben, egy világítási csatornával és „címezhető” eszközökként két-három világítási csatornával egyetlen DALI vonalon.

Hagyományos nyomógombhoz

A theRonda DALI jelenlétérzékelők szinte bármilyen hagyományos kapcsolócsaládhoz csatlakoztathatók, az ügyfelek számára maximális szabadságot biztosítva a tervezésben.

 

  Automatikus konfiguráció

Ha egy DALI eszközt egy hiba miatt ki kell cseréljünk, a jelenlétérzékelő azonosítja az újat és automatikusan elvégzi a konfigurációt – anélkül, hogy további változtatásra lenne szükség a kivitelezésben. 

 Rugalmas csatornakiosztás

Szeretné megváltoztatni egy gomb feladatát a telepítés után? Nem probléma! A világítási csoportok kiosztása bármikor egyszerűen megváltoztatható a távirányító segítségével, nincs szükség a vezetékek újra húzására.

Egyszerűen programozható

Intelligens tanulási funkció

A theRonda gombnyomásra megtanulja a kívánt fényerő értéket. Egyszerűen nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot 15 másodpercig amikor megfelelőek a világítási körülmények és a rendszer elmenti a fényerőt alapértékként. Alternatív megoldásként használhatja a távirányítót is az érték rögzítéséhez. 

  Beállítható érzékenység

Az, hogy mennyire érzékenyen reagáljon a theRonda a szobában lévő mozgásra, teljesen Önön múlik. A PIR érzékelők kényelmesen beállíthatók a távirányító használatával a felhasználók egyéni igényei szerint.

 

  Praktikus teszt funkció

A teszt funkcióval, az érzékelési terület mérete a telepítés után azonnal leellenőrizhető, beállítható. Igaz ez akár nappali fénynél is, ahol a hagyományos jelenlétérzékelők általában nem reagálnak. Ezzel megelőzhetők az észlelési hibák.

Intelligens világításvezérlés

Állandó fényerőszabályozás

Az állandó fénymérés folyamatosan összehasonlítja a mesterséges fényt és a nappali fényt egymással, és ez alapján szabályozza a szükséges mennyiségű mesterséges fényt. Nem számít mennyire változékony az időjárás, a belső világítási viszonyok kellemesen állandóak maradnak.

  Három szabályozási sebesség

Három szabályozási sebesség érhető el az állandó fényszabályozó funkcióra. Ez lehetővé teszi hogy a theRonda tökéletesen összhangban legyen a felhasználási igényekkel.

 

Öntanuló kikapcsolás késleltetés

A késleltetés automatikusan változik 2 és 20 perc között, attól függően, hogy hogyan tartózkodnak az emberek a szobában. Ezzel energiát takaríthatunk meg, növeljük a komfortot és lehetővé tesszük, hogy az emberek úgy dolgozzanak, ahogy szeretnének.

Több alkalmazás

Biztonság az irányfénynek köszönhetően

Olyan épületekben, mint például szállodák vagy kórházak, az „irányfény” funkció növeli a biztonságérzetet. Ha mozgás történik, a világítás a beállított értékig felszabályozódik, majd a meghatározott késleltetési idő után visszaáll az „irányfény” fény szintjére. 

  Állandó fénymérés

A thRonda folyamatosan méri a fényerőt a szobában. Ez azt jelenti, hogy lekapcsolja a lámpákat amikor elég nappali fényt érzékel és visszakapcsolja őket amikor nem elég a fény. Így kényelmesebb és csökken az energiafogyasztás is.