Intelligens társasházak

Professzionális, jövőbiztos megoldások

Napjainkban már nem csak önálló lakóingatlanoknál, de az új építésű társasházaknál is felmerül az igény, hogy okos megoldások kerüljenek a lakásokba.
Egy korszerű lakásnak már tartalmaznia kell azokat a funkciókat, amivel növelhetjük a lakók komfortérzetét és biztosítja a társasház hatékony  energiamenedzsmentjét. Bizonyos intelligens megoldások már alapvető elvárásnak számítanak. A lakóépületeket több évtizedre tervezzük, így fontos, hogy az olyan innovatív építési technológiákat használjunk, amelyek a későbbiekben is lehetőséget biztosítanak a korszerűsítésre, melyek már bizonyították időtállóságukat és várhatóan a jövőben is megtalálhatók lesznek a piacon.

Társasházépítők, kivitelezők részére ingyenes felmérést biztosítunk:

Funkciók korlátok nélkül

A társasházak intelligens vezérlésének sajátosságát az adja, hogy az egyes lakások vezérlését külön kell kezelni a közösségi terekétől, és ezekhez minden lakónak hozzáférést kell biztosítani. A beruházóknak már a tervezéskor külön figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy mind a közös, mind a privát terekbe megfelelő okos meg oldások kerüljenek és ehhez olyan épületautomatikai rendszert válasszanak, ami biztosítani tudja ezen funkciók zavartalan párhuzamos működését.

meteorologiai
multimédia

Lakások

· fűtés/hűtés vezérlés
· világításvezérlés
· árnyékolás
· IoT
· multimédia vezérlés

Közösségi terek és szolgáltatások

· jelenlét és mozgásérzékelők
· homlokzat és kertvilágítás
· garázs és kapunyitás távirányítással
· meteorológiai állomás
· e-mobility
· hőközpont
· hibaüzenet küldés (push notification)

Fenntartható jövő

Az energiahatékonyság kérdése a fenntartható jövő iránt elkötelezett vásárlók számára elsődleges szemponttá vált. Az intelligens épületekben a funkciók összehangolásával jelentős energiamegtakarítás érhető el. Például a fűtés vagy a klíma működése összekapcsolható ablaknyitás érzékelőkkel, így a szellőztetés idejére a rendszer működése szünetel. A ritkábban használt terekben a jelenét-érzékelők segíthetnek az energiapazarlás megakadályozásában. Fontos azonban, hogy ezek a megoldások ne befolyásolják negatívan a lakók komfort érzetét, az otthon megmaradjon a tökéletes kényelem helyszínének.

MSZ/EN 50090
A lakások és épületek elektronikus rendszereinek szabványa

KNX Secure
A legmagasabb szintű adatvédelem

MSZ/EN 15232
Maximális
energiahatékonyság

 

A KNX tanúsítási eljárás biztosítja
azt, hogy a különbö ző gyártók,
különböző készülékei által használt
különböző alkalmazások is
kommunikálnak egymással. Ezáltal
a rendszer magas fokú flexibilitása
és bővíthetősége biztosított.
A készülék megfelelőségeket független
laboratóriumok ellenőrzik.
A KNX az egyetlen rendszer, amely
globális tanúsítási szisztémával
rendelkezik, mind a k észülékek,
az oktatási központok és még
a tervezők felügyelésére is.

A KNX segítségével az okosotthonok
és intelligens épületek automatizálása
biztonságossá válik. A KNX Secure
technológiát az MSZ/EN 50090-3-4
szabvány szerint szabványosítják,
ami azt jelenti, hogy a KNX sikeresen
blokkolja a háló zatba kapcsolt
épületek digitális infrastruktúrája
elleni hackertámadásokat. Ezen kívül
a KNX Secure megfelel a legmagasabb
titkosítási szabványoknak (az ISO
18033-3 szerint, például az AES
128 CCM titkosításnak) az épületek
digitális infrastruktúráját érintő
támadások hatékony megelőzése és
a legmagasabb szintű adatvédelem
elérése érdekében.

Az épületek energia-teljesítőképességével
foglalkozik; az épületautomatizálás, a szabályozás és az épületmenedzsment kihatásait taglalja. Specifikálja az épületautomatizálás, vezérlés és technikai menedzsment funkciót, melyek hatással vannak az épületek energia-háztartására.

Műszaki lehetőségek

Vezetékes KNX rendszer

Vezeték nélküli megoldások

A KNX egy decentralizált épületautomatikai rendszer, amelynek központi, szimbolikus eleme KNX busz vezeték, amely biztosítja a kommunikációt az egyes rendszerelemek között. Az eszközök a közös KNX buszra csatlakozva közvetlenül kommunikálnak egymással, központi vezérlés nélkül, így az egyes
rendszerelemek önállóan is működésképesek. Ezért KNX rendszer nagyfokú biztonságot, rugalmasságot és megbízhatóságot szavatol.

A KNX gyártók folyamatosan bővítik portfóliójukat, lehetővé téve, hogy akár teljes rendszereket kizárólag KNX RF termékeket használva tervezhessünk meg,beleértve a redőnyvezérlőket, kapcsolókat és dimmereket, nyomógombokat, jelenlét-érzékelőket, ablaknyitás érzékelőket, aljzatokat, bináris bemeneteket, távirányítókat, energia visszanyerő nyomógombokat és KNX Secure eszközöket. Ez a tendencia egyre növekszik és ragyogó jövőt
jelent a rádiós megoldások számára az intelligens társasházakban.

TS_pic013
intelligens otthon nyilt nap

Desing díjas szerelvények

TS_pic056
BIQ_pic001
TS_pic029

Az olyan nagy múltú szerelvény gyártók, mint a Berker, komoly figyelmet fordítanak arra, hogy nem csak formavilágban, de anyagválasztékban is a sokszínűséget képviseljék. Egy klasszikus stílusú polgári otthon vagy egy modern loft lakás különböző, akár egyedi megoldásokat igényelhet. Ma már
választhatunk pala, bőr, fa, üveg, beton vagy porcelán kapcsolókat is, nem kell határt szabni a fantáziánknak. A kiváló anyagok használata és a kifinomult design
szintén komoly jelentőséggel bír, hiszen ezáltal nemcsak technológiailag, de minőségi szempontból is időtállóvá válnak ezek az eszközök.

B3
design3
design2
Q7-1-fach_frontal_RahmenEdelstahl_WippeSchwarz_300dpi_CMYK.eps
design1

Regisztráljon az intelligens társasházakról szóló letölthető kiadványunkért!

Scroll to Top