A Fairhair Alliance specifikációkat hoz létre

Fairhair Alliance

A Fairhair Alliance specifikációkat hoz létre

az IoT kereskedelmi épületekben való használatához

A Fairhair Alliance első három előírás-tervezetét külső szervezetek felülvizsgálták, pozitív választ adva a Fairhair alkalmazási körének és irányának érvényesítésére.

PISCATAWAY, NJ – (Marketwired – 2017. július 11.) – A Fairhair Alliance három olyan specifikációs tervezetet hozott létre, amelyek a szervezet első lépéseit képviselik.  Ezek a tárgyak internetének (IoT) a kereskedelmi épületekben alkalmazott épületautomatizálás és világítás vezérléséhez tartoznak. A specifikációk külsősök által kerültek felülvizsgálatra, és a kapott visszajelzések lehetővé teszik a Fairhair számára a további fejlesztések elvégzését.

A Fairhair egy olyan jövőt tervez, ahol az épületautomatizálás és a világításvezérlő iparágak IoT technológiákat használnak. Melyek  biztonságos, költséghatékony és skálázható rendszerek kialakítására épülnek. Ez lehetővé teszi egy egységes, IP-alapú hálózati infrastruktúra használatát a kereskedelmi épületekben.

A Fairhair egyik fő tevékenysége a közös IP-alapú infrastruktúra technikai specifikációinak létrehozása, nyitott IEEE és IETF szabványok alapján. A specifikációk közös rendszerszolgáltatásokat tartalmaznak. A Fairhair támogatja, hogy az általa meghatározott specifikációk adaptálás az olyan megalapozott rendszerekben, mint a BACnet, a KNX és a Zigbee.

A Fairhair első három előírás tervezete lefedi az Erőforrás-modellezést, az Erőforrás-felfedezést és a Biztonságot.

A három specifikációtervezet áttekintése megtalálható egy fehér könyvben, amely a Fairhair honlapján található.

A Fairhair a világítástechnika, az épületautomatizálás, a félvezető és az informatikai iparág vezető vállalatainak szövetségeként gazdag szakértelemmel rendelkezik. Ennek ellenére felismerték, hogy a specifikációtervezeteket egy viszonylag kis csoportja hozta létre. Ezért a Fairhair úgy döntött, hogy a munkájának hatókörét és irányát felülvizsgáltatja külső cégek, szervezetek és egyetemek egy kiválasztott csoportjával.

Fairhair Alliance

„A Fairhair nagyon örül, hogy számos iparági szakértőtől és szervezettől értékes visszajelzéseket kaptunk a specifikációs tervezetünkről” – mondta Dee Denteneer, a Fairhair műszaki munkacsoportjának elnöke. „Számos szakértő kért felvilágosítást, különös tekintettel a biztonsági megoldásra és a megcélzott interoperabilitás szintjére – számos fehér könyvet követünk ezekről a témákról. További javaslatok voltak arra vonatkozóan, hogy a metaadat keretrendszert rugalmasabbá tegyék a kapcsolt adatok koncepciójának bevonásával és a végrehajtási erőfeszítések jobban integrálva a szövetség munkatervébe; ezek a javaslatok jelenleg a technikai munkacsoportban tanulmányozhatók, és a következő tagi ülésen várhatóan javaslatokat teszünk. „

A Fairhair ezen három specifikáció véglegesítésén túl számos további témában dolgozik. Melyekben meghatározza az esetleges hozzájárulásokat az események és a csoportok működéséhez.

A Fairhair a világítástechnikai, épületautomatizálási, félvezető és informatikai iparág vezető cégeinek szövetsége. Amelynek célja, hogy megkönnyítse a tárgyak internetét (IoT) a kereskedelmi épületek számára. A Fairhair egy olyan jövőt tervez, ahol az épületautomatizálás és a világításvezérlő iparágak IoT technológiákat használnak. Ezek biztonságos, költséghatékony és skálázható rendszerek kialakítására épülnek. Ez lehetővé teszi egy egységes, közös IP-alapú infrastruktúra használatát a kereskedelmi épületekben.

A Fairhair a piaci igényeket fogja összegyűjteni és ezeket a nyílt IEEE és IETF szabványokon alapuló műszaki előírások kidolgozására használja. A Szövetség együttműködési megállapodásokat köt az érintett szervezetekkel – mint például a BACnet, a KNX, az OpenAIS, a Thread és a Zigbee – a Fairhair előírások elfogadásának és támogatásának elősegítésére.

2 thoughts on “A Fairhair Alliance specifikációkat hoz létre”

  1. Pingback: A Berker R.8 extra lapos szerelvénycsalád - Elektro-Kamleithner Kft.

  2. Pingback: KNX épületfelügyeleti rendszer bevezető - Elektro-Kamleithner Kft.

Comments are closed.

Scroll to Top