Az intelligens otthon 5 legnagyobb előnye

Az intelligens otthon 5 legnagyobb előnye

Az intelligens otthon, olyan megoldásokat kínál, mely hatékonyabb életvitelt tesz lehetővé, viszont csökkenti a fogyasztást és az energiaköltségeket. Az innovatív technológiának és a tárgyak internetének ( IoT ) egyre növekvő elterjedésének köszönhetően, élvezhetjük az intelligens otthon kényelmét.

Van az a mondás: “A kényelem nagy úr.” Vitathatatlanul legnagyobb előnye, a kényelem. A technológia és az otthoni menedzsment számára, hatalmas előrelépést jelent az, hogy az otthonban fellelhető összes technológiát egy készüléken keresztül irányítani tudjuk. Az alkalmazás elsajátítása után, okostelefonról, vagy tabletről gyerekjáték lesz számunkra, az intelligens otthon összes funkciójának kezelése.

Az intelligens otthon 5 vitathatatlanul kedvező hatása

 

1. Az új eszközök rugalmas kezelése

Az intelligens otthon rendszere, nagyon rugalmas az új eszközök és berendezések felismerésében. Az idő múlásával a legmodernebb készülékek is utólagosan a rendszerhez kapcsolhatóak. Ha a régi készülékeinket le szeretnénk cserélni, akkor sincsen probléma, könnyedén hozzá lehet adni, az új eszköztárat, a meglévő rendszerhez. Így életstílusunk megváltoztatásával is tudjuk frissíteni a rendszert és az új technológiák is nagyobb komfortfokozatot nyújtva, minket szolgálhatnak.

2. Az otthoni biztonság maximalizálása

Az intelligens otthon hálózatába, biztonsági és felügyeleti funkciókat építhetünk be, így az otthoni biztonságunkat maximalizálni tudjuk. Rengeteg lehetőség van erre, például, az otthoni automatizálási rendszerek, összekapcsolhatják a mozgásérzékelőket, a megfigyelő kamerákat, az automatizált ajtózárakat. Ezeket a biztonsági intézkedéseket lefekvés előtt mobiltelefonról aktiválni tudjuk, így nyugodtabb pihenést is biztosít számunkra. Kiválaszthatjuk azt is, hogy a figyelmeztető jelzéseket, a nap különböző szakaszaiban, melyik eszközön szeretnénk kapni. Sőt figyelemmel kísérhetjük, a házunkat, a kamerákon keresztül, legyünk akár az irodában, vagy egy távoli nyaralásunkon.

intelligens otthon előnyei

3. Az otthoni funkciók távvezérlése

Ez a tudás is egy nagyon nagy kényelmi szempont és rengeteg lehetőség rejlik benne. Például, egy váratlanul meleg napon, az irodából vezérelve feljebb kapcsolhatjuk az otthoni klímát, hogy mire a munkából hazaérünk, megfelelő hőmérséklet legyen számunkra az otthonunkban. A munka után akár a bevásárlás közben, bekapcsolhatjuk a sütőt, hogy mire hazaérünk, már csak be kelljen tenni a vacsorát. De arra is van lehetőség, hogy munkába menet, a kocsiból megnézzük lekapcsoltunk-e minden világítást, vagy a gyerek iskolába menet, jól bezárta-e az ajtót.

4. Nagyobb energiahatékonyság

Az intelligens otthon maximális kihasználása mellett lehetőségünk van arra is hogy költséghatékony módon, a rendszerrel energiát spóroljunk meg. Hiszen pontosan ellenőrizni tudjuk az otthonunk fűtését – hűtését egy programozható, intelligens termosztáttal. Ami megtanulja a napi rutinunkat és később javaslatokat tesz, a fűtés-hűtés, funkciók leghatékonyabb használatára. Az intelligens otthon világítás rendszere és árnyékolói is programozhatóak, így a fények automatikusan lekapcsolnak, ha elhagyjuk a szobát, vagy a redőny automatikus leengedése, meggátolja, hogy  túlzottan felmelegedjen a lakás. Így az energiamegtakarítás, könnyen létre jöhet egy intelligens otthon esetében.

5. Elemezhető napi szokások

Ez az előny, talán a legérdekesebb az intelligens otthon használóinak számára. Hiszen megfigyelhetjük a rendszer segítségével, hogy milyen gyakran nézünk tévét, sőt, hogy milyen típusú filmeket nézünk rajta leggyakrabban. Milyen ételeket készítünk a sütőben? Milyen ételeket tárolunk a hűtőben? Mennyi energiát használunk és esetleg pazarolunk el feleslegesen. Ezekből a kapott adatokból, elemezhetjük a napi szokásainkat és módosíthatunk az életmódunkon, ezzel is akár rengeteg időt, sőt nem kevés energiát spórolhatunk.

Az intelligens otthon technológia rohamosan fejlődik a hatalmas fogyasztói érdeklődés hatására. A világ legnagyobb vállalatai, jobb, intelligensebb technológiát fejlesztenek folyamatosan, hogy megfeleljenek a digitális igényeknek, ezért nagyon gyors és felfelé ívelő pályát fut be.

Érdemes megvizsgálni, hogy az intelligens otthon technológia, mit tehet értünk, családunkért, vagy akár üzleti tevékenységünk előmozdítása érdekében.

Ha felkeltettük érdeklődését, tapasztalt kollégáinkkal várjuk ingyenes konzultációnkra.

Kapcsolódó írásaink:

A Berker kapcsolók teljes kínálatát megtalálja a Berker.hu weboldalunkon. Ha pedig kérdése van a termékekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.

Scroll to Top