Hálózatba kötött otthonok

Az „intelligens otthonok” témája, amivel mi is foglalkozunk, manapság igen népszerű és rengeteg előnye van, feltéve, hogy megfelelően teszik „okossá” ezeket az épületeket.

Gondolkodjunk máshogy

Különböző hálózati elemek segítségével háztartási készülékeket, fűtési és világítási rendszereket csatlakoztathatunk össze energia hatékony módon, a háztulajdonosok vagy épületüzemeltetők igényeire alapozott vezérlés segítségével. Például az ablakokon és az ajtókon található érzékelők riasztanak behatolás esetén, biztonságosabbá téve a házat. A meteorológiai állomások előre kiszámítják, mennyi napenergiát termelnek majd a tetőn lévő panelek. Az intelligens üzemeltetési szoftver tudja, mikor, mennyi energiára lesz szüksége az épületnek, és ennek megfelelően kezeli a felhasználást.

 

Ebben mi már otthon vagyunk

Rengeteg gyártó – köztük néhány nagy név – dolgozik az ilyen „intelligens” rendszereken, de sokuknak kevés tapasztalata van az épületautomatizálás területén. A mi megoldásainkban a hozzáadott érték abban rejlik, hogy eszközeink simán kommunikálnak és tökéletesen kompatibilisek egymással, valamint ügyfeleink és partnereink igényeivel. A Hager Group kutatási és fejlesztési csoportjában 762 szakértő dolgozik a legújabb megoldásokon az intelligens épülettechnológiák, az energiagazdálkodás és az energiahatékonyság területén. Sőt, elosztótábláik és biztosítékaik több évtizede vannak jelen az épületekben. És éppen ezek az elosztó táblák fognak a jövőben intelligens vezérlőközpontokká alakulni, ahol minden energia és adat összefonódik majd.

 

Számít a tapasztalat

Teljes körű beszállítóként az intelligens épületfelügyeleti rendszerhez szükséges összes alkatrészt gyártjuk, a vezérlőközpontoktól a kaputelefonokon át a riasztórendszerekig, fűtésvezérlőkig és világítás kapcsolókig. Megoldásaink könnyen telepíthetők, a felhasználók számára egyszerűen kezelhetők. Ez a tervezési filozófia a jövőben is minden termékben és megoldásban jelen lesz. Ez a cég DNS-ének kulcsfontosságú eleme és az egyik fő oka annak, amiért ennyi hálózatba kötött épület támaszkodik a Hager Group technológiájára.

 

Scroll to Top