A Theben bemutatta az iON KNX nyomógombos érzékelőt és helyiségvezérlőt

Remekül néz ki, nagyon jól működik

Kapcsolja és dimmeli a lámpákat, felhúzza és leengedi a redőnyöket, szabályozza a szobahőmérsékletet, elmenti és előhívja az egyedi világítási képeket: A Theben iON nyomógombokkal és helyiségvezérlőkkel a funkciók széles skálája elérhető el egyetlen gombnyomással minden KNX-alapú intelligens épületben vagy LUXORliving rendszerű intelligens otthonban.

Az iON nyomógombos érzékelők többféle kivitelben kaphatók: egyrészes (2 gomb) vagy kétrészes (4 gomb) változatként és LC kijelzős helyiségvezérlőként, Bluetooth interfésszel. Készüléktől függően akár 20 funkció vezérelhető egyetlen gombbal. A nagyméretű, sokgombos eszközök így helytakarékosan helyettesíthetők vele. Minden nyomógombos érzékelő integrált buszcsatlakozóval rendelkezik, és ETS alkalmazás nélkül programozható. A LUXORliving verziók az ingyenes LUXORplug szoftver használatával állíthatók be. Az ID AID keret nélküli kialakításának köszönhetően az iON illeszkedik a népszerű kapcsolócsaládokhoz.

Egyértelmű kényelem

Az iON 102-be és az iON 104-be beépített hőmérséklet-érzékelő és a megfelelő fűtési aktor közötti kapcsolat lehetővé teszi a szobahőmérséklet egyszerű szabályozását. A színes állapotjelző LED-ek jelzik a KNX nyomógombos érzékelő aktuális állapotát. Ily módon például megjeleníthető a kültéri lámpák vagy bármely más csatlakoztatott eszköz állapota. Igény szerint az állapotjelző LED-ek fényereje a környezet fényerősségétől függően módosítható: ha a szobában sötétebb van, az állapotjelző LED-ek automatikusan tompulnak, elkerülve az éjszakai zavaró fényhatásokat. A nap folyamán a LED-ek fényesebben világítanak, így könnyebben láthatóak erősebb fényben. Az iON 102 és 104 az egyéni igények és preferenciák szerint címkézhető. Választhatunk az egyszerű funkcióleírások közül, például „Világítás be”, „TV-mód” vagy „Redőnyök fel”. Vagy az ízlésünk szerint megtervezhetjük a feliratot, például ikonokkal vagy logókkal.

Több funkció, még nagyobb komfort

Az iON108 KNX helyiségvezérlők kiváló minőségű és rendkívül tartós LC kijelzővel vannak felszerelve. Noha a csúcsminőségű retina kijelzők fantasztikusak, nem alkalmasak a 24 órás használatra. Az LC kijelzők itt sokkal megbízhatóbban és tartósabban működnek. Egyértelműen látható, hogy éppen mi történik. Válassza ki a megfelelő ikont a hatalmas könyvtárból a 10 vagy 20 funkció mindegyikéhez, és rendeljen hozzá megfelelő funkcióneveket, például „mennyezeti lámpa” vagy „téli kert redőnyök”. A jelenlegi állapot (BE/KI, tompított érték, helyzet) szintén megjelenik. Az intelligens épületekben vagy otthonokban történő alkalmazás nem is lehetne ennél egyszerűbb. A működésről: Az iON 108 KNX Bluetooth-on keresztül is könnyen vezérelhető egy alkalmazás segítségével. Ez az alkalmazás kiválóan működik tárgyalótermekben vagy szállodai szobákban is, lehetővé téve a vendégek számára, hogy maguk is könnyedén irányítsák a szoba funkcióit.

Scroll to Top