KNX Secure: a legmagasabb szintű adatvédelem az épületautomatikában

KNX Secure –  épületautomatikai adatvédelem

A KNX Egyesület elkötelezett abban, hogy a legbiztonságosabb megoldást kínálja az intelligens otthonok és az épületautomatizálás piacán. Ezért a KNX az első olyan technológia, amely megfelel az AES128 titkosítási szabvány szerinti legmagasabb biztonsági követelményeknek.

Miért fontos a biztonság?

Az adatvédelem nagyon aktuális téma. És legyünk őszinték, az okosotthon vagy épületautomatizálási rendszerek használata kockázatokkal is jár. Az épületautomatikai rendszerek elleni támadásokra vonatkozó figyelmeztetéseket nem szabad félvállról venni.A fenyegetés szintje attól függően is változik, hogy intelligens otthonról vagy intelligens épületről van szó. Az épületek intelligens megoldásai egyre sokoldalúbbak. Beléptetés, kapu-ellenőrző rendszerek, riasztórendszerek, ezek mind lehetséges célpontok. Ha a leleményes bűnözők biztonsági rést találnak, akkor lemásolhatják a táviratokat, távolról nyithatnak ki ajtókat, vagy akár hatástalaníthatják a riasztórendszert is. A hackerek meg tudták nézni a jelenlétérzékelők, az fogyasztásmérők és az adminisztrációs programok védtelen adatait, és rossz szándékkal felhasználhatják azokat. A világításvezérlés, a fűtésszabályozó rendszerek vagy egyéb épületautomatikai folyamatok manipulálása szintén potenciális kockázatot jelent.Annak érdekében, hogy ezeknek a hackereknek esélye se legyen, a KNX a jelenleg elérhető legmagasabb szintű védelmet alkalmazta. A KNX Secure-t úgy fejlesztették ki, hogy válaszoljon az épületautomatizálás kiberbiztonságával kapcsolatos jelenlegi és jövőbeli kihívásaira. 

A KNX Secure maximális védelmet nyújt 

A KNX segítségével az okosotthonok és intelligens épületek automatizálása biztonságossá válik. Ez a technológia az összes szükséges biztonsági előírást alkalmazza. A KNX Secure technológiát az EN 50090-3-4 szabvány szerint szabványosítják, ami azt jelenti, hogy a KNX sikeresen blokkolja a hálózatba kapcsolt épületek digitális infrastruktúrája elleni hackertámadásokat, így minimalizálva a digitális betörések kockázatát. Ezen kívül a KNX Secure megfelel a legmagasabb titkosítási szabványoknak (az ISO 18033-3 szerint, például az AES 128 CCM titkosításnak) az épületek digitális infrastruktúráját érintő támadások hatékony megelőzése és a legmagasabb szintű adatvédelem elérése érdekében.

A KNX Secure maximális védelmet garantál a kettős védelemének köszönhetően. A KNX IP Secure úgy terjeszti ki az IP protokollt, hogy az összes továbbított távirat és adat teljesen titkosítva legyen. A KNX Data Secure titkosítással és hitelesítéssel hatékonyan védi a felhasználói adatokat az illetéktelen hozzáféréstől és manipulációtól.

Mindannyiunk feladata

A KNX egy biztonságos technológia, és elkötelezettek vagyunk ennek fenntartásában. Ezért minden félnek (épületgépészek, rendszerintegrátorok, telepítők stb.) érdeke és feladata a szükséges biztonsági követelmények helyes alkalmazása.

Scroll to Top