Új Intesis gateway az elektromos járművek töltőinek Modbus alapú épületautomatizálási rendszerbe történő integrálásához

A HMS Networks bemutatta az új Intesis ™ protokollfordítót, amely lehetővé teszi az OCPP 1.6 alapú elektromos járműtöltők felügyeletét és vezérlését bármely Modbus alapú BMS rendszerből.

Egyre nagyobb az igény az elektromos járművek töltésére a különböző épülettípusokban

Az elektromos járművek piaca az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt és ez a tendencia várhatóan folytatódni is fog. A Nemzetközi Energiaügynökség szerint 2019-ben körülbelül 7,3 millió töltőt telepítettek világszerte. A töltők különféle típusú létesítményben elérhetők: parkolóházakban, középületekben, bevásárlóközpontokban, tömegközlekedésben stb. A töltők elérhetősége felgyorsítja az elektromos járművek piacát és segíti a megújuló energia felé történő elmozdulást. Ugyanakkor kihívást jelent azoknak a létesítményeknek, amelyekbe a töltőket telepítik. Az energiagazdálkodás és az elektromos töltővel felszerelt parkolóhelyek kialakítása sok kommunikációt igényel az épületfelügyeleti rendszerek és a töltőállomások között. 

Az OCPP és a Modbus RTU/TCP közötti protokollfordítás lehetővé teszi az elektromos töltőpontok felügyeletét és vezérlését.

Az elektromos járművek iparának egyik leggyakrabban használt protokollja az OCPP. Ez a szabvány biztosítja az elektromos töltőpont műveleteinek felügyeletét és vezérlését, például a töltés megkezdését vagy leállítását, a felhasználók kezelését vagy az energiaértékek kiolvasását. Bár sok elektromos töltő-gyártó használja, ez nem egy olyan protokoll, amelyet gyakran használnak az épületfelügyeleti rendszerekben vagy az épületautomatizálási vezérlésekben.

A HMS Networks új és innovatív Intesis protokollfordítója szabványos megoldást kínál erre, összekötve az elektromos járműipart és az épületirányítást. Lehetővé teszi a BMS rendszerintegrátorok és az elektromos töltők gyártói számára, hogy egyszerű, költséghatékony és megbízható módon biztosítsák az OCPP 1.6-kompatibilis elektromos töltési pontok alapvető felügyeletét és vezérlését bármely Modbus-alapú automatizálási rendszerből. Az átjáró lehetővé teszi a Modbus BMS számára, hogy kezelje a töltőállomások felhasználóit, a töltési műveleteket és a töltő által biztosított minden mérést. Így épületirányítási vezérlést, karbantartási szolgáltatásokat és energiajelentéseket tud biztosítani az épület tulajdonosának. A gateway két változatban érhető el: az egyik 1 töltőhöz és 7 csatlakozóhoz, míg a másik akár 20 töltőhöz és 7 csatlakozóhoz készült. 

Könnyű és szabványos integráció bármely épületfelügyeleti rendszerbe az Intesis MAPS segítségével

A gateway-t az Intesis MAPS ingyenes konfigurációs eszköz segítségével állítják be az összes Intesis protokollfordító számára. Az Intesis MAPS célja, hogy az OCPP töltőket könnyedén felismerje a hálózatban és integrálja azokat az épületautomatizálási rendszerbe egy szabványos regisztertérkép segítségével, amely egyszerűsíti az integrációt bármely Modbus TCP vagy RTU BMS-be. Az Intesis MAPS és az Intesis OCPP – Modbus TCP/RTU protokollfordító kombinációja megkönnyíti az elektromos járművek integrálását az épületfelügyeleti rendszerekbe, segítve az épület tulajdonosait abban, hogy támogassák az elektromos járművek használatát a létesítményeikben és felkészüljenek az elektromobilitás forradalmára.

Scroll to Top