100 éves a Theben

A Theben a 100. évét ünnepli az épületautomatizálásban

Valamikor 1921-ben egy stuttgarti lakóház lépcsőházában először kapcsolt le automatikusan a világítás. A kioldó egy elfordítható kapcsoló volt, egy időkapcsoló, amelynek a gyártását Paul Schwenk éppen akkor kezdte meg saját gyárában. Akkor még senki sem ismerte ezt a kifejezést, de ezzel megszületett az épületautomatika. Ez volt a Theben alapításának pillanata. Most pedig már a centenáriumukat ünnepelik.

Theben 100

Képeslap a múltból

Az jubileumi év előkészületeinek közepén Paul Sebastian Schwenk rábukkant egy régi képeslapra, amelyet a dédapja írt a szüleinek a cég alapításáról.
Száz évvel később ez a képeslap kellemes meglepetést okozott:

Kedves Szüleim!

Remélem jól vagytok! Mi is jól vagyunk. Ma alapítottunk egy készülékgyártással foglalkozó céget (Mezger & Schwenk). Meglátjuk, hogy minden jól alakul-e. Most még minden részmunkaidőben történik. Aztán 1920-tól indulunk.

Theben-timer 26 időkapcsoló

A 100 éves Theben születésnapja alkalmából újból kiadta a legendás Theben-timer 26 időkapcsolót, három különleges színben: sárga, világoskék és lazacvörös. A dugaljba dugható manuális időkapcsolót 1977-ben fejlesztették ki és azóta világszerte több mint 33 millió darabot adtak el belőle, így a Theben termékkínálatának bestsellerévé vált. Mi több: a gyártó 100 év garanciát ad a termékre!!!

Scroll to Top