Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

A nemrég megújult ötcsillagos hotel régóta elkötelezett a fenntarthatóság mellett. A szálloda csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy minimalizálja ökológiai lábnyomát, valamint mindennapi tevékenységeikbe integrálja a fenntarthatósági szempontokat.

Az energiahatékonyság és az épületautomatizálás ennek a törekvésnek kulcsfontosságú elemei. Ezek az innovatív megoldások lehetővé teszik az energiafelhasználás csökkentését és a környezeti terhelés minimalizálását, hozzájárulva a szálloda fenntartható működéséhez.

Ugyanakkor az intelligens hotelszoba megoldások emelik a szobák komfort szintjét, kényelmesebbé és egyszerűbbé téve a világítás használatát. 

Az Elektro-Kamleithner Kft. által megvalósított épületautomatikai rendszerek hozzájárulnak a Kempinski Hotel Corvinus Budapest vendégeinek kényelméhez, a szálloda működési hatékonyságához és költséghatékony üzemeltetéséhez.

Az épületautomatikai megoldások fő funkciói a Kempinski Hotelben

 

Lámpák kapcsolása

Minden szállodai szobában lehetőség van a lámpák külön-külön történő kikapcsolására. Ha az egyik fél elalszik az ágyban, az ágy másik oldalán is lehetőség van a lámpák lekapcsolására egy gombnyomással.

Mindent ki funkció

Egyetlen gombnyomással az összes lámpa egyszerre lekapcsolható. Ez a funkció korábban csak a bejárati ajtó mellett volt telepíthető, a hotelkártya fogadón keresztül. A KNX világítás vezérlésnek köszönhetően a központi lekapcsolásra elalváskor az ágy melletti nyomógombokról is van lehetőség.

Ne zavarjanak funkció (DND: Do Not Disturb)

A vendégek egy gomb megnyomásával jelezhetik, ha nem kívánatos a szoba szervíz jelenléte. Az ajtó előtt piros fény jelzi a DND állapotot, így nincs szükség a hagyományos „Ne zavarjanak” kártya kiakasztására. A fejlesztés azáltal is szolgálja a vendégek kényelmét, hogy ez a funkció az ágy melletti nyomógombról indítható. A “ne zavarjanak” funkció digitalizálása lehetővé teszi, hogy a recepció rögzítse, hogy hol maradt el a takarítás, így azt egy későbbi időpontban meg lehet ejteni.

Takarítást kérek! funkció (MUR: Make Up Room)

A vendégek egy gombnyomással kérhetik a szoba takarítását. Az ajtó előtt zöld fény jelzi a takarítási igényt, és a rendszer automatikusan értesíti a recepciót.

Padlófűtés indítás

A padlófűtés igény szerint indítható, maximum 3 órás időtartamra. Ez nemcsak a vendégek kényelmét szolgálja, hanem költséghatékony megoldást is biztosít a szállodának, mivel a fűtés nem üzemel állandóan. Igény esetén szálloda is be tudja időzíteni előre a fűtést, viszont a fél automata üzem (igény esetén indul) adja legmagasabb energiahatékonysági szintet. 

Foglaltság érzékelő

A speciális virtual card holder logikának köszönhetően, egy finom összhang érhető el a vendégek kényelme iránti igény és a hotel üzemeltetés anyagi érdekei között.  Az érzékelők adatai alapján a rendszer optimalizálja a szobákra fordított fűtési és hűtési energia és akár a világításra fordított energiafelhasználást is, tovább növelve így az energiahatékonyságot.

További információk a Kempinski Hotel Corvinus Budapestről:  https://www.kempinski.com/hu/hotel-corvinus-budapest 

Scroll to Top