Szállodai alkalmazás: Virtuális kártyatartó megoldás

Tökéletes megoldás a szobafoglaltság pontos meghatározásához

Az elsődleges alkalmazási terület a szállodai szoba.

A vendéglátás komplex környezet, ami különleges hozzáállást és figyelmet kíván, tekintettel az alábbiakra:

  • kivételes vendégélmény a használhatóság, a kényelem és a design révén
  • minőségi szolgáltatás nyújtása a nyereséges működési hatékonyság és integráció révén

A vendégszobának egyszerűnek és „otthon” jellegűnek kell lennie. Minden, ami túl összetett vagy rosszul megtervezett, bosszúságot okozhat az ügyfelek számára, ha nem tudják azt egyszerűen használni.

A virtuális kártyatartó termék használatával nincs szükség a hagyományos ajtó melletti kártyatartóra ahhoz, hogy a rendszer érzékelje, hogy van-e a szobában valaki, mert a logikai modul megfelelően beállítva lehetővé teszik ennek meghatározását.

Foglaltság érzékelés a hotel üzemeltetés érdeke, olyan energiamegtakarítás, mely az üzemeltetést támogatja.

Sok fejtörést okoz a szállodákban, hogy a bejárati kártyatartókban hagyott szobakártyák miatt nem lehet pontosan meghatározni, hogy tartózkodik-e valaki a szobában. Erre jelent megoldást az intelligens foglaltság érzékelő, amelyek a jelenlétérzékelők és nyitásérzékelők együttes használatával, valamint egyéb paraméterek figyelembevételével egy speciális algoritmus alapján meghatározza, hogy üres vagy foglalt a szoba és ez alapján állítják be a világítást és a hőmérsékletet.

A rendszer az ajtónyitást követően ellenőrzi, hogy van-e mozgás a szobában, tehát kiment vagy bejött valaki, illetve több ember esetében mindketten elhagyták-e a szobát. A jelenlétérzékelők a hőmozgást érzékelik.  A fülledt fürdőszobában, ahol az emberi testhőmérséklet szinte megegyezik a környezet hőmérsékletével, hangérzékeléssel támogatjuk meg a rendszert, ami a különböző zajok, például a vízcsobogás hangjára érzékeli, hogy vannak a helyiségben.

elelectron.6jpg

Az ajtó mágneses érzékelőjével összekapcsolva pontos jelenlét információt kaphatunk. Foglaltság érzékelő megoldásunk egy vagy több dedikált jelenlét-érzékelő használatával képes meghatározni a vendégek jelenlétét a szobában. A váratlan jelenlétet is észleli a szobában, és képes megkülönböztetni a különféle viselkedési formákat.

Amikor a szoba foglalt, a vendég teljes körűen vezérelheti a szoba világítását és szabályozhatja a hőmérsékletet. A rendszer képes érzékelni a jelenlétet más eseményekből is. Amikor a szoba „üres”, minden lámpa kialszik (normál késleltetéssel), és a fűtési/hűtési rendszer visszaáll a kívánt hőmérsékletre. Ha a szoba nincs kiadva, akkor az összes lámpa kialszik, és a fűtési/hűtési rendszer kényelmes hőmérsékletre áll vissza.

Beállítható külön világítási kép a takarító személyzet számára is, illetve korlátozható a takarításhoz használt szobakártya működőképessége, hogy csak üres szobában vagy kijelentkezés után legyen használható, kivéve, ha külön kérik a szolgáltatást.

kartya2
kartya
9025_5_2

Virtuális kártyatartó használatával láthatóvá tehetjük, hogy szállodánk kimagasló mértékben halad a technológiai fejlesztésekben, mindemellett hatékonyabb üzemeltetést és magasabb vendégélményt érhetünk el.

Scroll to Top