IoT vezérlő – miről is szól?

IoT

IoT vezérlő – miről is szól?

Az IoT angol rövidítés, ( Internet of Things ) szó szerinti fordítása, a dolgok internetét jelenti, ami hálózatba kötött intelligens eszközöket takar. Mindenki szeretne egy okos otthonban élni. Különböző termékek, mint például SONOS hangszórók, Philips Hue lámpák vagy éppen az Amazon Alexa számos házban már megtalálhatók. De ezeknek az eszközöknek a vezérléséhez mindig szükség van egy-egy külön alkalmazásra.
A Hager IoT vezérlővel az ügyfelek képesek ezeket a „dolgokat” a KNX rendszerrel egységesen vezérelni.
Amikor meglátja, hogy mennyi előre beállított jelenetet hozhat létre a világítás, a fűtés és hűtés vagy éppen az árnyékolók vezérlésére, akkor nyílik csak meg a világ egy igazán okos otthon felé…

 

Mi az IoT?

A tárgyak internete (IoT) egy egymással összefüggő számítástechnikai rendszer. Mechanikus és digitális gépek, tárgyak, állatok vagy emberek egyedi rendszere, amely egyedi azonosítókkal és az adatok hálózaton keresztül történő átadásának lehetőségével rendelkezik, emberi-ember vagy emberre-számítógép interakció nélkül.

A dolog, a dolgok internetében lehet egy olyan személy, aki szívmonitor implantátummal rendelkezik. Vagy egy biochip transzponderrel rendelkező állat. Egy olyan autó, amelynek beépített érzékelői figyelmeztetik a vezetőt, amikor a gumiabroncsnyomás alacsony – vagy bármilyen más természetes vagy az ember által létrehozott objektum, amelyhez IP-cím rendelhető, és amely képes adatokat továbbítani egy hálózaton keresztül.

Az IoT, a vezeték nélküli technológiák, a mikro elektromechanikai rendszerek (MEMS), a mikro szolgáltatások és az internet konvergenciájából alakult ki. A konvergencia segítette lebontani a falakat az operációs technológia (OT) és az informatikai technológia (IT) között, lehetővé téve a strukturálatlan gépek által generált adatok elemzését, hogy a fejlesztések előremozdítsa.

A Hager IoT Gateway együtt működök az alábbiakkal:
Sonos / Philips hue / Amazon echo / Hager tado / Netatmo / IFTTT

Csatlakozz az Elektro-Kamleithner Kft facebook oldalához is, így minden újdonságról értesülhetsz!

2 thoughts on “IoT vezérlő – miről is szól?”

  1. Pingback: A Berker R.8 extra lapos szerelvénycsalád - Elektro-Kamleithner Kft.

  2. Pingback: KNX épületfelügyeleti rendszer bevezető - Elektro-Kamleithner Kft.

Comments are closed.

Scroll to Top